Най-новата придобивка на Реал (Мадрид) Гарет Бейл е първият уелсец в "белия" клуб. Бейл е 13-ият британец в Реал, а мадридчани залагат на островитяните от първите години на своето създаване.
 
Играчи като Стампър, Артър Джонсън, Чарлс Уолъс, Линдзи, Уикърстаф Лини са в основата на навлизането на футбола в Испания. През 1948 година Реал прави поредни два трансфера - Скот и Уотсън, като последният играе само един мач.
 
"Черната Перла" Лори Кънингам е първият британец, който чупи трансферен рекорд в Реал и дълго е най-скъпият играч на "белите".
 
Модерните времена на британците в Реал стартират през 1999 година, когато се задейства проектът на Флорентино Перес, превръщащ клуба в "Лос Галактикос".
 
Стив Макманамън е първият от няколко британци и за четирите си години в Реал изиграва 94 мача с 8 гола.
 
Полузащитникът на Ливърпул води след себе си Майкъл Оуен, който обаче не се вписва в тима и остава повече на пейката в конкуренцията на бразилеца Роналдо и легендата Раул. Оуен остава само един сезон в Реал, записвайки 36 мача и 13 гола.
 
Една от най-лошите покупки в новата история на Реал е на Джонатан Уудгейт.  Защитникът търпи множество контузии и изиграва само 9 мача за три години на "Бернабеу".
 
Дейвид Бекъм е поредният, 12-и британец, обличал "белия" екип и един от най-ярките трансфери в новата история на Реал. Определяният по-скоро като имиджов трансфер, с цел маркетингови ползи Бекъм прекарва 4 сезона в Реал (116 мача и 13 гола).
 
Последната британска перла в короната на Реал е 99-милионният Гарет Бейл. Уелсецът бе представен пред скромните 20 хиляди зрители на "Бернабеу", но очакванията на ръководството са огромни. Бейл идва като най-скъпият играч в историята на футбола, нещо което преди него направиха Кристиано Роналдо и Зинедин Зидан, също с екипа на Реал.