Без изигран официален мач от месец май насам и гарантирана заплата от 7,4 милиона евро до лятото на 2016 година. Това важи за тогоанския нападател Емануел Адебайор, който реално е освободен от Тотнъм, но продължава да има договор с „шпорите” до края на сезона, гарантиращ му сериозни обезщетения, съобщава "Дейли Телеграф". Нападателят публикува в социалните мрежи снимки и видео материали, на които се вижда как танцува, пее и се смее. Видно е, че футболистът се наслаждава на живота в родината си Того.

„Открих, че единствената причина за живот е да се наслаждавам”, споделя Адебайор пред феновете си, а истината е, че го прави и най-вече може да си го позволи без никакви съмнения.

„Много хора вярват, че Емануел Адебайор е в Того без клуб и се забавлява. Истината е, че човекът тренира всеки ден с тима на Тотси (б.р. регион в Того) и дори играе като капитан в мачовете му”, хвали се още нападателят в „Инстаграм”.

Адебайор игра за последно в официален мач през месец май, но все още не се е отказал и въпреки че се е разбрал за прекратяване на договора си с Тотнъм още през септември, получава сериозни обезщетения. „Шпорите” плащат все още на тогоанеца по 100 паунда на седмица, а към тях се добавят и още 75 000 паунда от Манчестър Сити като споразумение от лятото на 2012 година, когато „гражданите” се съгласяват да поемат част от заплатата на футболиста. Това означава, че до края на този сезон в сметката на нападателя ще влязат 5,2 милиона паунда или 7,4 милиона евро.

31-годишният Адебайор, който реално е без клуб, е най-платеният футболист на Титнъм, получавайки двойно повече от голмайстора на тима Хари Кейн. Не е никак чудно, че нападателят постоянно се колебае дали да подпише с нов клуб. Още през лятото се провали негов трансфер в Астън Вила, въпреки че проведе няколко тренировки с тима от Бирмингам. Интерес към Адебайор проявяват още Уотфорд, Уест Хям и Наполи, но самият той се надява да облече екипа на Челси.