Емблемата на Байерн ще продължи да бъде с четири звезди, въпреки че баварците спечелиха рекордна 25-а шампионска титла на Германия и това породи въпроса дали в скоро време грандът от Мюнхен няма да сложи пета звезда върху клубното лого.

Четирите звезди върху клубната емблема на Байерн са от 20-ата шампионска титла, спечелена през 2006 година, а от Германската футболна лига (ГФЛ) потвърдиха, че правилникът не предвижда допълнителни звезди за 25 или повече шампионски трофея.

„Остават четири звезди. Няма актуални размисли това да бъде променяно. Всичко е чиста спекулация”, заяви пресаташето на ГФЛ Дирк Майер Босе пред sport1.de.

Правилникът на ГФЛ за всички първенства от основаването на Бундеслигата през сезон 1963/64 досега гласи: една звезда се полага при поне 3 шампионски титли (досега Вердер, Щутгарт и Хамбургер), две при поне 5 трофея (досега (Борусия Дортмунд и Борусия Мьонхенгладбах), три при поне 10 (няма отбор с толкова титли), а за отборите с 20 и повече титли са предвидени само четири звезди (досега само Байерн).

Ако няма промяна в правилника, Байерн ще си носи четири звезди завинаги. Все пак от ГФЛ имат още един сезон да помислят за промяна, тъй като правилникът е само за трофеите от сезон 1963/64 и така баварците имат 24 от основаването на Бундеслигата, тъй като първата им от всичките 25 титли досега е през сезон 1931/32.

В повечето европейски първенства правилникът е далеч по-опростен и отборите получават една звезда за всеки 10 титли. В Англия и Испания пък няма никакви звезди за емблемите на отборите при колкото и да е шампионски трофеи.