Огромни празненства в Нигерия, екзалтиран президент и възможността за седемдневен безплатен секс. Ден след триумфа на турнира за Купата на африканските нации в страната от Западна Африка нищо не е такова, каквото е било преди това.

Докато празникът по улиците на всички населени места в страната продължава, футболните национали вече могат да се възползват, ако го желаят, от една седмица безплатен секс. Тази извънредна премия бе обещана на „супер орлите” от сдружението на нигерийските проститутки далеч преди финалния сблъсък в Йоханесбург, спечелен срещу Буркина Фасо с 1:0 след попадение на Сънди Мба в 39-ата минута. Това бе трета Купа на Африка за нигерийците след 1980 и 1994 година.

„Чувствам се страхотно. Помолих господ да спечелим титлата и съм много благодарен”, заяви капитанът на Нигерия Йозеф Йобо, след като прегърнат от своите съотборници вдигна високо към тъмното небе над ЮАР златния трофей.

В същото време в най-населената страна на Африка започнаха безгранични празненства и радостни танци по улиците, както и организирани от държавата фойерверки. В многомилионния град Кадуна много от нощните клубове пуснаха безплатен вход по случай големия празник, а в 10-милионния Лагос успехът бе отбелязан с предварително организирани публични прояви.

Президентът на страната Гудлук Джонатан поздрави специално новите шампиони на Африка. „Отборът работи усилено и игра с артистичност и патриотизъм. Превръщането от аутсайдер в шампион е ясна демонстрация за още по-големи успехи, които страната може да постигне с подкрепата на всички”, заяви Джонатан.

Бащата на големия успех е треньорът Стивън Кеши. 51-годишният специалист се отказа от звезди като Обафеми Мартинс от Леванте и Тайе Тайво от Милан и заложи на гладни за успехи футболисти, които преди това получаваха малко шансове за изява - анонимници като голмайсторът на финала Мба, играещ в нигерийската Премиър лийг.