По време на празненствата по случай класирането на Барселона за финала на Шампионската лига хулигани от агитката на каталунците предизвикаха безредици по улиците на града до 03:00 часа през нощта. Най-агресивните от ултрасите на Барса атакуваха хотел Lloret de La Rambla, в който бяха настанени всички журналисти, пристигнали да отразят реванша между каталунците и Реал (Мадрид) от полуфиналите на Шампионската лига, завършил 1:1 на “Камп Ноу”. Феновете са замеряли с факли и бутилки балконите от първите етажи на хотела.

Полицията задържа над 20 фена на Барселона, а вследствие на безредиците в града бяха ранени 24 човека, които преминаха през спешните отделения на болничните заведения. Сред арестуваните е имало и двама малолетни, които са взели дейно участие при хвърлянето на бутилки и факли по балконите на хотела с журналисти.

Около 8000 фенове на Барселона празнуваха тази нощ класирането на тима им за финала в Шампионската лига. Тълпата се събра около фонтана "Каналетас", за да празнува успеха над Реал (Мадрид).