Президентът на ПСЖ Насер ал Хелайфи проведе неуспешен опит за помирение в състава заради напрежението между Неймар и Единсон Кавани.

Босът на парижани е предложил на уругвайския нападател бонус от един милион евро, за да се откаже от ролята си на изпълнител на дузпи за парижани. 30-годишният бивш футболист на Данубио, Палермо и Наполи обаче отказал офертата.

Според „Ел Паис“ Ал Хелайфи е пратил свои хора с подобна мисия при Неймар, ако преговорите му с Кавани пропаднат. Бразилецът, който е най-скъпият футболист в историята на футбола, обаче също не е приел предложението да се откаже от ролята си на изпълнител на дузпи.

Както е известно, между Неймар и Кавани имаше скандал за изпълнението на дузпа при победата с 2:0 над Олимпик (Лион) на 18 септември. Тогава имаше и сдърпване между уругваеца и Дани Алвес за фаул, при който бразилецът взе топката и я връчи на Неймар. Според „Екип“ скандалът е продължил и в съблекалнята, където Неймар и Кавани са се сбили. След това се появиха информации, че най-скъпият футболист в света е поднесъл извиненията си пред играчите на ПСЖ и напрежението е потушено.