Първи скандал между звездите на ПСЖ се видя от цял свят в мача с Лион, който бе спечелен с 2:0. Нападателите Неймар и Едисон Кавани се сдърпаха в 80-ата минута на мача, когато бе отсъдена дузпа в полза на парижани.

Кавани взе топката да бие, но претенции за изпълнението прояви и Неймар. В крайна сметка бразилецът се отдалечи с навъсена физиономия, а уругваецът пропусна да реализира от бялата точка.

Преди дузпата пък Кавани, Неймар и Дани Алвеш се скараха кой да изпълни пряк свободен удар, като в крайна сметка спора спечели струващия 222 милиона евро нападател.

Треньорът на Пари Сен Жермен Унай Емери разкритикува играчите и ги посъветва да се разберат като джентълмени.

"Дузпите в нашия отбор могат да бъдат изпълнявани от няколко футболиста. Единият е Кавани, а другият - Неймар. По принцип идеята е да има джентълменско споразумение на терена кой ще бие", коментира треньорът Емери.

"След тази случка ние вътрешно ще решим кой да изпълнява бъдещите дузпи, защото и двамата могат да ги вкарват, а аз искам да ги редувам в това отношение. Ако няма съгласие, ще решавам аз. Не искам това да се превръща в проблем за нашия отбор", допълни наставникът на ПСЖ.