Бирмингам победи Уест Хям с 3:1 след продължения (2:1 в редовното време) в 1/2-финална среща-реванш от турнира Карлинг Къп и се класира за финала на надпреварата. Първата среща в Лондон бе приключила с успех 2:1 за „чуковете”, които се надяваха, че може да измъкнат поне реми в Бирмингам и да стигнат до мач за трофей през този сезон.

Мачът започна много добре за тима от Източен Лондон, който поведе в резултата с фамозен гол на Карлтън Коул в 31-ата минута, когато с удар от около 25 метра прати топката в горния ляв ъгъл на вратата за 0:1. До края на полувремето нови попадения не паднаха.

След почивката домакините от Бирмингам натискана газта и тръгнаха с всички сили в атака. В 59-ата минута усилията им бяха възнаградени с изравнително попадение на Лий Бойър, а 20 минути по-късно Роджър Джонсън вкара за 2:1. В последната минута на редовното време домакините удариха и греда. В крайна сметка мачът отиде в продължения, а още в четвъртата минута на първото от тях Крейг Гарднър реализира ново попадение за Бирмингам – 3:1. До края „чуковете” се хвърлиха в атака да търсят втори гол, който можеше да ги класира за финала, но така и не успяха да изравнят.

Така Бирмингам се класира за финала на турнира Карлинг Къп и ще спори за трофея с Арсенал на 27 февруари на стадион „Уембли” в Лондон. /БЛИЦ