Една от звездите на Бундеслигата и Санкт Паули Жералд Асамоа, който има 43 мача за националния отбор на Германия и 6 отбелязани гола, преживя кървава драма заедно с три жени в жилището си в Хамбург.

След загубата през уикенда с 1:2 от Айнтрахт (Франкфурт) (б.а. мач номер 300 за Асамоа в Бундеслигата) отборът на Санкт Паули се завърнал в Хамбург, където всички играчи отпразнували в местна дискотека 23-ия рожден ден на съотборника им Макс Крузе. “Пих само шампанско, но не бях пиян”, сподели пред “Билд” за случилото се 32-годишният Асамоа.

В дискотеката Асамоа срещнал две жени - Флорънс и Присила, които вече познавал. Тримата напуснали дискотеката, хапнали няколко бургера и се отправили към жилището на Асамоа. Това, което той не знаел тогава, е, че в спалнята била 30-годишната му съпруга Линда, която всъщност живее с трите им деца в областта Рур, но дошла на изненадващо посещение в Хамбург. Двамата са женени от 10 години насам.

Когато Асамоа и придружаващите го Флорънс и Присила седнали в кухнята, изведнъж вратата на спалнята се отворила и жена му Линда излязла. Това, което се случило след това, е описано от полицията по следния начин: “Трите жени се скарали жестоко. Една от двете приятелки на Асамоа хванала за косата жена му и оскубала един кичур, който хвърлила на канапето. След това съпругата на футболиста взела кухненски нож и нападнала двете жени. При тази свада жената на Асамоа сама си наранила тежко ръката. Кръв, крясъци, една от дамите избягала от жилището, а футболистът повикал линейка. Ранената Линда е закарана в болница. Тя е повдигнала обвинение срещу тази, която е оскубала кичур от косата й”. Накрая Асамоа се разделил с полицаите с думите: “Трябва да отида на тренировка”.

“Всичко беше съвсем невинно, нямаше нищо сексуално. Жена ми познава и двете жени, с които бях. Затова имаше и малко стрес. Линда се нарани, тъй като в яда си бутна от масата поставката с останалите ножове”, допълни Асамоа. /БЛИЦ