Бившият чилийски национал Марк Гонсалес е получил сърдечен удар на 36-годишна възраст. Новината беше съобщена от неговата съпруга Маура Ривера в „Инстаграм“.

„Любовта на моя живот, моята сродна душа, защо ми причини този шок. Последните няколко нощи бяха ужасни. Дни, изпълнени с несигурност. Беше наистина плашещо“, написа Маура Ривера.

„Пиша тези редове, тъй като си все още с нас и по-добре. Това ни кара да сме благодарни за всеки момент, в който сме заедно като семейство. Невероятно е как всичко може да се промени само за един момент. Животът може да ни изненада. Все още се страхуваме за теб, но сме изпълнени с надежда и вяра. Искам завинаги да си до мен“, допълни съпругата на бившия футболист.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Марк Гонсалес игра за Ливърпул в периода 2006-07 г. Кариерата му премина още през Албасете, Реал Сосиедад, Бетис, ЦСКА (Москва), бразилския Спорт Ресифе и чилийските Универсидад Католика, Коло Коло и Магалянес.

С Ливърпул спечели Къмюнити Шилд през 2006 г., а през 2007 г. игра финал на Шампионската лига. С ЦСКА (Москва) по два пъти триумфира с шампионската титла и купата на Русия, а веднъж спечели и Суперкупата на страната.

Бившият халф има 56 мача и шест гола за националния отбор на Чили, с който спечели Копа Америка през 2016 г. Прекрати кариерата си през 2019 г.