Бившият президент на Реал (Мадрид) Лоренсо Санс е бил арестуван в сряда във връзка с нелегален износ на произведения на изкуството, обявиха от испанската полиция.

Санс, който бе начело на клуба от 1995 до 2000 г. и по негово време клубът завоюва две купи от Шампионската лига, е обвинен от властите за незаконен експорт на произведения на изкуството и е бил освободен след изслушване пред съда.

Испанските медии обявиха още вчера, цитирайки източници близки до следствието, че Санс е използвал произведения на изкуството, на стойност 7,5 милиона евро, като част от проваления опит да купи италианския клуб Парма през 2005 г.

“Това е нещо, за което ме тормозят от три години, заяви 66-годишния Санс пред испанско радио. – Купих няколко картини и след това няколко човека ме посъветваха да направя търг в Италия.”

“Нямах идея, че е необходимо специално разрешително за продажбата на произведения на изкуството извън Испания. Това бе неволна грешка. Не знаех, че трябва да поискам разрешение. Това, което знам е, че повече няма да купувам картини,” допълни бившият бос на Реал (Мадрид)./БЛИЦ