Известният германски футболен функционер Райнер Калмунд предизвика фурор в родината си, след като се появи пред медиите за първи път от повече от две години.

72-годишният бивш изпълнителен директор на Байер (Леверкузен) се е смалил наполовина или поне що се отнася до теглото му. Калмунд, който беше шеф на Димитър Бербатов от времето на престоя му при „аспирините“ (2001-06 г.), е отслабнал драстично.

През януари 2020 г. той тежеше 180 кг, а в момента е 90. Бившият шеф на Байер (Леверкузен) обяви, че причината за това е забележка, направена му от легендата на Байерн Ули Хьонес.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

„Гостувах на бившия президент на баварците Ули Хьонес през август 2019 г. Когато си тръгнах, той подхвърли: „Кали, какво става с теглото ти? Защо не направиш нещо?“. Препоръча ми да посетя определен специалист. Докторът ми каза, че единственият начин да отслабна и да победя „Йо-йо ефекта“ е свързан с оперативно намаляване на стомаха. През януари 2020 г. се подложих на операцията. Реших се, тъй като вероятно бях малко притеснен да не умра“, разкри Калмунд пред „Ди Цайт“.

„Всичко мина добре. Значително по-жизнен съм, по-лек и по-подвижен. Чувствам нова енергия за живот. Всичко е благодарение на едно изречение на Ули Хьонес“, допълва бившият шеф на Бербатов.

„Тежах 180 кг, а сега към 90. Изчезнах наполовина и се чувствам наистина прекрасно. Живея здравословно, много се движа и медицинските ми изследвания са идеални. Все още обичам вкусната храна. Преди само на закуска изяждах четири яйца, различни ролета от вурстове и сирене, кисело мляко, кроасани, вафли и понички. Можете да си представите какво количество е това. Днес менюто ми е съвсем различно. Единственото, което се е запазило от закуската е присъствието на яйца, останалото са две филии пълнозърнест хляб с шунка и кашкавал. Ям и много от любимите ми плодове – боровинките. В следобедните часове си позволявам и сладкиш“, призна Райнер Калмунд пред „Билд“.