Един от бившите тимове в състезателната кариера на Димитър Бербатов Фулъм победи Брентфорд с 2:1 след продължения на "Уембли" във финалния плейоф на Чемпиъншип и си спечели промоция за елитната английска Висша лига.

Срещата е назовавана като най-скъпата във футбола и гарантира на победителя както билет за елита, така и около 150 милиона паунда. В редовното време двата тима не успяха да си вкарат гол, а в продълженията Джо Брайън (105, 117) се превърна в герой за лондончани с двата си гола, първият от които след грешка на вратаря Дейвид Рая при пряк свободен удар от далечна дистанция. Хенрик Далсгаард (120+4) само оформи крайния резултат в последните секунди.

През първата част Фулъм имаше две добри положения за гол, но вратарят Дейвид Рая се справи великолепно след удари на Джошуа Онома.

Winbet - победата е емоция! (18+)

И след почивката съперниците продължиха да играят предпазливо, а двата тима нямаха кой знае какви сериозни положения за гол. В 48-ата минута Нийкенс Кебано от Фулъм изпълни пряк свободен удар от около 20 метра, а топката се озова във външната част на мрежата.

В 71-ата минута „пчеличките“ стигнаха до възможност, но ударът на Оли Уоткинс от границата на наказателното поле беше спасен от Марек Родак.

Лондончани имаха по-голям късмет в продълженията и поведоха с куриозен гол в 105-ата минута, когато Джо Брайън се разписа от пряк свободен удар. Дистанцията бе сериозна и всички, включително и вратарят Рая очакваха центриране, но топката се озова в мрежата му.

До края на мача „пчеличките“ натиснаха и опитаха всичко по силите си да стигнат до изравнително попадение, но инкасираха втори гол в 117-ата минута, когато при контраатака Джо Брайън направи двойно подаване със съотборник и сложи точка на спора.

Така Фулъм бързо се завърна във Висшата лига след само една година отсъствие, а за най-високото ниво на английския футбол преди това се класираха още Лийдс и Уест Бромич. Брентфорд не е играл в елита на Англия от 1947 година и си остава в Чемпиъншип.

Брентфорд - Фулъм 1:2 след продължения
0:1 Джо Брайън (105), 0:2 Джо Брайън (117), 1:2 Хенрик Далсгаард (120+4)