Бившият треньор на Николай Михайлов в Твенте и на Станислав Манолев в ПСВ Айндховен Фред Рутен преговаря със съперника на Локомотив (Пловдив) в Лига Европа Витес (Арнем). Холандският тим е без треньор в момента, тъй като предишният наставник Джон ван ден Бром пое белгийския гранд Андерлехт.
 
Рутен беше начело на “филипсите” до 12 март 2012 г., когато беше освободен. През кариерата си е бил треньор само на “филипсите”, Твенте и Шалке 04.
 
Днес Рутен е бил на среща с временния директор на Витес Ервин Казаковски. Двамата са били забелязани на терасата на хотел “Билдерберг”. Заедно с тях е бил и бившият холандски национал Стан Валкс.
 
През последния сезон Валкс беше технически директор на полския Висла (Краков), където играе българският нападател Цветан Генков. Предполага се, че Валкс може да заеме същия пост в тима от Арнем.
 
Информацията за срещата между Рутен, Валкс и Казаковски беше разпространена от фенове на Витес, който дори са публикували снимка от събитието в социалната мрежа “Туитър”. Холандският тим започва лятна подготовка в неделя (1 юли) от 12:00 часа мество време.