Един от бившите треньори на Реал (Мадрид) Фабио Капело разкритикува играта на „кралския” клуб и поведението на футболистите срещу голмайстора на Барселона Лионел Меси в „Ел Класико” миналата неделя. Каталунците спечелиха с 3:2 на „Сантяго Бернабеу” с два гола на аржентинеца, вторият от които с последната секунда. Капитанът на „белия балет” Серхио Рамос пък бе изгонен в 78-ата минута с директен червен картон заради грубо влизане в краката на Меси, устата на който бе и разкървавена преди това през първата част след удар с лакът в лицето му от Марсело.

"При всяко Ел Класико в Мадрид играчите на Реал се опитват да контузят Меси. Действието на Рамос е чист червен картон. Само трябва да гледате мача. Всяко влизане срещу него е престъпление! Рамос беше изгонен заслужено", заяви Капело пред Fox Sports.

"Меси е истински гений, а Роналдо е само страхотен футболист. Това, което прави Меси, е невероятно. Носи отбора на гърба си. Той е гений, а всички останали играчи са страхотни футболисти. Меси прави неща, които не съм виждал от нито един друг играч преди това", добави 70-годишният италиански специалист, водил в своята треньорска кариера Милан, Реал (Мадрид), Рома, Ювентус, Англия и Русия.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН