ВСИЧКО ПО ТЕМАТА СЪС СИЛНОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В ТУРЦИЯ >

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Бившият халф на Лудогорец Густаво Кампаняро направи разтърсващ коментар за силното земетресение от 7.8 по скалата на Рихтер в Турция, което удари югоизточната част на страната и отне живота на близо 2000 човека. Футболистът играе за Кайсериспор, като градът също пострада заради труса в района.

Семейството на Кампаняро потърсило подслон след земетресението, като в този момент той не е бил в Кайсери, тъй като тимът му е имал мач срещу Гиресунспор.

„Имаше земетресение от 7.4 в Южна Турция, в Кайсери, където живеем. Аз съм в друг град, който не беше засегнат, защото днес имаше мач. Семейството ми е добре. Потърсили са подслон при друг приятел, защото сградата, в която живеем, макар и нова, има пукнатини по стените. Други градове също бяха засегнати, оставяйки убити и ранени. Оценяваме съобщенията и молим за молитви за най-засегнатите“, сподели футболистът в Instagram.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

По-късно Кампаняаро се завръща в Кайсери при семейството си и добавя в социалната мрежа: „Върнах се от пътуването си и съм със семейството си. Другите семейства също са тук в клуба, всички са много притеснени, но са добре. Вярвам, че всичко скоро ще отмине”.

„Ние сме в тренировъчнaта база на клуба на Густаво. Ние сме тук, защото вярваме, че това е безопасно място. В момента се срещаме със семействата на други играчи и комисията”, каза Барбара Вебер, съпругата на спортиста. 

Заради земетресенията турското първенство е прекратено.

Густаво Кампаняро игра за Лудогорец между 2016 и 2019 година, записвайки 105 мача, 11 гола и 9 асистенции във всички турнири.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК