Българският национал Благой Георгиев изигра пълни 90 минути при победата на своя Терек над Химки с 2:0 в мач от 10-ия кръг на руската Висша лига. Както е известно, бившият футболист на Славия е в жесток конфликт с треньора Вячеслав Грозни и ще напусне отбора още след края на този месец.

Днес обаче Благо бе на терена през цялата среща, като се отчете с жълт картон в 55-ата минута. Халфът изработи и второто попадение, след като проби отдясно, центрира и Ляхиялов вкара за 2:0. Другият българин в състава на Терек Валентин Иванов започна като титуляр, но бе заменен в 87-ата минута от Садаев. Бившите футболисти на ЦСКА Радослав Забавник и Флорентин Петре също започнаха сред стартовите 11, като румънецът напусна терена в 83-ата минута за сметка на Власов.

В друга среща шампионът Рубин надигра с 2:0 Локомотив (Москва), благодарение на което се изкачи на първо място в подреждането с 21 точки, сваляйки от там ЦСКА (Москва). Семшов откри резултата още в 9-ата минута, а в 47-ата турският национал Гьокдениз Карадениз фиксира крайното 2:0./БЛИЦ