Неприятни новини дойдоха от Русия. Халфът на националния ни отбор Благой Георгиев получи контузия при загубата на Терек (Грозни) от Рубин с 0:2. Благо бе сменен принудително в 64-ата минута. Травмата на полузащитника идва няколко дни преди важната европейска квалификация с Швейцария, която е на 26 март (събота) на Националния стадион “Васил Левски”. Българинът е с контузия в прасеца и тази вечер или утре ще премине медицински прегледи. Резултатите ще покажат дали Благо ще бъде на линия за двубоя с швейцарците.

Основният защитник Петър Занев също получи травма на мача Литекс – Локомотив (Пловдив). Бранителят се контузи още в средата на първото полувреме, но остана в игра. Все още не е ясно какво ще бъде неговото състояние, но на поста ляв защитник в националния отбор няма кой знае какви варианти. На този пост резерва е Румен Трифонов.

Двубоят с Швейцария със сигурност пропуска Чавдар Янков, който вече отпадна от групата, Мартин Петров е наказан. Селекционерът Лотар Матеус събира националите за лагер в понеделник (21 март) в Правец./БЛИЦ

СПИСЪКЪТ НА МАТЕУС ЗА МАЧА С ШВЕЙЦАРИЯ
1. Николай Михайлов (Твенте, Хол)
2. Владислав Стоянов (Шериф, Мол)
3. Иван Иванов (Алания, Рус)
4. Румен Трифонов (ЦСКА)
5. Станислав Манолев (ПСВ Айндховен, Хол)
6. Николай Бодуров (Литекс)
7. Костадин Стоянов (ЦСКА)
8. Иван Бандаловски (ЦСКА)
9. Петър Занев (Литекс)
10. Борис Галчев (ЦСКА)
11. Георги Пеев (Амкар, Рус)
12. Николай Димитров (Касъмпаша, Тур)
13. Станислав Ангелов (Анортозис, Кип)
14. Стилиян Петров (Астън Вила, Анг)
15. Владимир Гаджев (Левски)
16. Благой Георгиев (Терек, Рус)
17. Христо Янев (Литекс)
18. Здравко Лазаров (Локомотив Пловдив)
19. Димитър Макриев (Ашдод, Изр)
20. Цветан Генков (Висла Краков, Пол)
21. Ивелин Попов (Газиантепспор, Тур)
22. Спас Делев (ЦСКА)
 
Заб.: Селекционерът Лотар Матеус си запазва правото да предприеме промени в случай на контузия на някой от повиканите футболисти през уикенда. Отборът се събира на лагер в Правец в понеделник (21 март), като от 18:30 часа ще се проведе лека тренировка.