Българският национал Благой Георгиев донесе победата на Терек с 1:0 над Анжи в първия мач от програмата на 10-ия кръг в руската Висша лига.

В 45-ата минута Благо стреля неспасяемо от пряк свободен удар и прати топката в мрежата на вратаря Нукри Ревишвили за 1:0. Първото попадение на Георгиев този сезон се оказа достатъчно за Терек да запише третата си победа и да се изкачи на 10-ото място с актив от 11 точки.

Благо остава в историята на Терек, тъй като успя да вкара първия гол в официален мач на чисто новия стадион "Ахмат-Хаджи Кадиров", който е с капацитет 30 000 места. Съоръжението бе открито преди седмица с демонстративен двубой, в който участваха звезди като Марадона, Фиго, Фабиен Бартез и други.

В днешната среща Георгиев бе титуляр в състава на Рууд Гулит и остана на терена до последния съдийски сигнал. Цял мач за Анжи пък игра бразилската звезда Роберто Карлос. Заради загубата гостите пропуснаха възможността да се изкачат на върха в Русия преди да са се изиграли останалите мачове от 10-ия кръг. Анжи остана на 4-ото място с 16 точки. /БЛИЦ