Благой Георгиев ще бъде на стадион "Ноу Камп" за дерби номер 1 в света Барселона - Реал (М), което ще се играе за 222-и път довечера.

Капитанът на руския Терек разкри пред клубния сайт, че ще уплътни 4-те почивни дни заради паузата в първенството за световните квалификации с пътуване до Испания.

"Заминавам за Испания. Ще викам за Реал (М)", казва Благо в интервюто. В него той говори и за победата с 2:1 над Ростов.

"Надиграхме гостите по всички показатели. Разбира се, ние искаме да играем все по-добре. В някои моменти се получава, в други - не", споделя Георгиев. Той асистира с центриране от корнер за първия гол на Терек, който бе дело на поляка Коморовски.

Малко след него бе отсъдена дузпа за Терек. Благо взе топката, за да изпълни наказателния удар, но тогава към него се приближи бразилецът Маурисио. След разговор между двамата южноамериканецът би дузпата, но изпусна. Аилтон направи 2:0 в 83-ата мин, а 2 по-късно Калачев върна едно попадение за Ростов.

"Маурисио ме помоли да бие дузпата. Не съм лаком човек и му преотстъпих. Той беше уверен в себе си, но всеки може да пропусне. Не трябва да обвиняваме Маурисио", казва още Благо.