Треньорът на шампиона ПСЖ Лоран Блан не бе никак доволен от прекаленото много пропуски, направени от неговите футболисти при равенството 1:1 с Монако на „Парк де Пренс” в дербито от шестия кръг на френската Лига 1. Според

Според 47-годишния специалист неговите възпитаници са заслужавали да победят, но не са били достатъчно ефективни пред гола и това е причината „монегаските” да си тръгнат с точка от Париж.

„Не искам да омаловажавам стореното от Монако, защото те играха наистина добре, но мисля, че заслужавахме да спечелим. Стана красив мач, но трябваше да бъдем по-ефективни при оползотворяването на положенията. Когато създадеш толкова много ситуации, да вкараш само веднъж е недостатъчно за победа в такъв двубой”, сподели след мача Блан.

„Трябва да отчетем, че да стигнеш до толкова голям брой шансове в това дерби не е лесно и заслугата е футболистите. Разочарованието обаче си остава голямо, защото само оползотворяването на един шанс не ни стигна за успеха”, добави бившият селекционер на Франция.