Президентът на ФИФА Сеп Блатер не се чувства виновен по никакъв начин за кризата в Световната централа след разразилия се корупционен скандал и отвърна на всички свои критици.

„Който ме упреква, че съм корумпиран, трябва поне веднъж да го докаже. Това обаче никой не може да го направи, защото не съм корумпиран”, заяви 79-годишният швейцарец в интервю за немското списание Bunte.

„Когато се казва, че Блатер е корумпиран, защото ФИФА е корумпирана, мога само да поклатя глава. Всички, които твърдят такова нещо без доказателства, трябва да бъдат задържани. Всеки има някъде своята малка скрита градинка. Това обаче няма нищо общо с футбола, а се отнася само за личния ми живот”, допълва босът на Световната футболна централа.

Междувременно стана ясно, че той няма да пътува до Ванкувър за финала на световното първенство по футбол за жени, който ще се играе на 5 юли. Блатер е посочил лични причини, които възпрепятстват пътуването му. Вицепрезидентът на Световната футболна централа Иса Хаяту от Камерун ще награди финалистките.