Над 21 000 фенове на футбола подготвят организирането на голямо празненство пред централата на ФИФА за 1 декември, когато се очаква Сеп Блатер официално да се оттегли от президентския пост.

„Да! Футболни фенове от Холандия планират в деня на оттеглянето на боса на ФИФА Сеп Блатер голямо парти и канят всички. От години чакаме този момент. Дайте на човека мега празненство за раздяла”, споделя един от инициаторите за организация на събитието Родни Боухуйзен, според който вече над 21 000 души са изявили желанието си във „Фейсбук” да присъстват пред централата на ФИФА в Цюрих.

Дори и апелът да не е замислен толкова сериозно, полицията в Цюрих при всички положение вече е уведомена. Органите на реда вече търсят контакт с Боухуйзен, съобщава швейцарският вестник „Tagesanzeiger”. Това било обичайно поведение на полицията при подобни инициативи в социалните мрежи. Така те предупреждават организаторите, че ще ги държат отговорни, ако наистина хиляди се отзоват на поканата им и предизвикат безредици или направят огромно щети.

Президентът на ФИФА Сеп Блатер обяви скоро след преизбирането си за пети мандат в края на май, че ще се оттегли от поста си на извънреден конгрес заради огромния корупционен скандал в централата.