Президентът на ФИФА Сеп Блатер поднесе извиненията си на Кристиано Роналдо. Както е известно, 77-годишният швейцарец обиди звездата на Реал (Мадрид) в свое изказване по повод “Златната топка”.

“Скъпи Кристиано Роналдо, моля те за извинение, ако си разстроен от моите безобразни отговори по време на частно мероприятие. Аз не съм искал да те обидя. Приеми моите най-добри пожелания”, написа Блатер в своя личен профил в социалната мрежа.

Блатер изпрати и писмо до ръководството на Реал (Мадрид), откъдето побързаха да се оплачат от думите на швейцареца. “Съдържанието на Вашето писмо ме изненадва. Бих искал да поясня, че по време на речта ми в Оксфорд не са били обсъждани кандидати за “Златната топка”. Накрая бях помолен да сравня Кристиано Роналдо и Лионел Меси, като трябваше да избера един от тях. Тогава казах, че Меси е като син, който иска да има всяка майка. Искам обаче да изясня, че Роналдо е на същото ниво. И двамата са изключителни играчи. Дълбоко съжалявам, че тази ситуация е предизвикала такива реакции и искрено се извинявам за това. Никога не съм имал намерение да злепоставя Реал Мадрид или португалската футболна федерация”, казва Блатер.