След шест победи на старта на сезона Спарта (Прага) записа втора поредна загуба в чешкия елит, след като отстъпи на Чешке (Будейовице) с 2:4. Българинът Мартин Минчев не бе сред титулярите, но в 65-ата минута се появи в игра за домакините при резултат 2:3, но не успя да помогне на своя тим да стигне поне до равенството.

Карол Мезарош (15) се измъкна от отбраната на Спарта и преодоля вратаря Милан Хеча за 0:1. Домакините отвърнаха с изравнителен гол на Давид Карлсон (33).

Патрик Бранднер (51) пак даде аванс на гостите, а Спарта изравни за 2:2 чрез Ладислав Крейчи (64). Секунди по-късно Чешке (Будейовице) си възвърна крехката преднина след страхотен удар на Петер Яворек (65) от далечна дистанция. В този момент Мартин Минчев се появи на терена на мястото на Сърджан Плавшич, но не успя да раздвижи нападението на домакините. В добавеното време Спарта остана с човек по-малко. Втори жълт картон, респективно червен получи Давид Павелка, а секунди преди последния съдийски сигнал гостите стигнаха до четвърто попадение, дело на Патрик Бранднер (90+5).

След загубата Спарта остава на второто място с актив от 18 точки, на 5 зад лидера Славия (Прага). В следващия кръг тимът на Минчев гостува на Теплице.