Андрей Гълъбинов продължава да пише история в италианската Серия „А“. Българският нападател вкара нови два гола и донесе историческа първа победа в елита на новака Специя, който спечели с 2:0 при визитата си на Удинезе в отложения мач от първия кръг.

На стадион "Дачия Арена" голмайсторът отново водеше атаката на Специя, а в 29-ата минута беше точен с глава след подаване на Гяси. В четвъртата минута от добавеното време Гълъбинов оформи и крайния резултат след асистенция на Рафаел. Така деветката на новака поведе при голмайсторите в калчото заедно със суперзвездите Кристиано Роналдо и Ромелу Лукаку, като и тримата имат по три попадения след първите 180 минути от сезон 2020/2021 година. „Фриуланите“ така и не успяха да преодолеят отбраната на новака, който от 65-ата минута бе в намален състав заради втория жълт и червен картон на Клаудио Терци, и допуснаха второ поражение.

Само преди няколко дни Гълъбинов вкара първото попадение в историята на своя клуб в елита при поражението с 1:4 от Сасуоло, а въпреки добрата си форма не получи повиквателна от селекционера Георги Дерменджиев за предстоящите двубои срещу Унгария, Финландия и Уелс. Първият от тях е бараж за класиране на европейското първенство, което бе отложено за догодина заради пандемията от коронавирус.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

По същото време в друг отложен мач от първия кръг Интер разби Беневенто с 5:2 като гост, след като преди няколко дни надви драматично у дома Фиорентина с 4:3. Ромелу Лукаку (1, 28) вкара два гола за успеха на „нерадзурите“, а по веднъж се разписаха Роберто Галярдини (25), Ашраф Хакими (42) и Лаутаро Мартинес (71).  Джанлука Капрари (34, 76) се разписа на два пъти за домакините, които бяха спечелили с 3:2 при визитата си на Сампдория преди това.

КЛАСИРАНЕТО В СЕРИЯ "А"