Милен Гамаков и Жалгирис приключиха с участието си в Шампионската лига за този сезон. Литовският тим загуби с 1:3 у дома от унгарския първия Ференцварош в реванша от втория квалификационен кръг и с общ резултат 1:5 отпадна от надпреварата.

Гамаков остана на резервната скамейка и не се появи в игра за литовците, а унгарците стигнаха до успеха с голове на Райън Мае (43, 72) и Роберт Мак (90+4). Попадението за домакините реализира Елдажи Диав (90+3).

В следващия кръг Ференцварош ще срещне Славия (Прага), докато Жалгирис ще продължи участието си в третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу загубилия от сблъсъка между Лудогорец и Мура, които завършиха 0:0 в първия си мач в Словения.

В друг мач от днес Динамо (Загреб) победи Омония (Никозия) с 1:0 в Кипър след попадение на Лука Менало (790) и продължава напред с общ резултат 3:0, а в следващия кръг ще срещне Легия (Варшава), който днес елиминира Флора (Талин) след успех с 1:0 в Естония и общ резултат 3:1. Омония и Флора отиват в третия квалификационен кръг на Лига Европа, където ще се мерят сили един срещу друг.

ХИК (Хелзинки) и Малмьо завършиха 2:2, но това устройваше шведите, които продължават напред с 4:3 общ резултат и в третия кръг ще срещнат шотландския Рейнджърс. ХИК отива в Лига Европа и ще има за съперник загубилия от сблъсъка между Олимпиакос и Нефтчи (Баку), а победителят от тази двойка ще бъде съперник на Лудогорец или Мура в следващия кръг на Шампионската лига.