АПОЕЛ Никозия ще играе в Лига на конференциите, след като бе отстранен с дузпи от латвийския РФС. Кипърците стигнаха до драматичен успех с 2:1 в редовното време, с което изравниха общия резултат (3:3).

В продълженията в Никозия гол не падна, а това наложи изпълнение на наказателни удари, при които футболистите на Викторс Моросз бяха по-убедителни и влязоха в основната фаза на Лига Европа.

Българският полузащитник Георги Костадинов влезе на терена в 80-ата минута за АПОЕЛ и помогна на своите да не бъдат елиминирани още в редовното време. Костадинов не би дузпа след продълженията.

Въпреки първоначалния натиск, първата ситуация бе пред вратата на АПОЕЛ. Вид Белец обаче се намеси с вещина. Десетина минути по-късно кипърците имаха претенции за дузпа, които бяха подминати.

В края на полувремето ситуацията на АПОЕЛ се усложни. РФС откри резултата с гол на латвиеца Янис Икауниекс, който скочи най-високо и с глава прониза Белец за 0:1. Диемерси Ндонгала и Макс Мейер имаха шансове да отбележат гол за АПОЕЛ, но и двамата се разминаха с радостта.

През втората част АПОЕЛ опитваше всичко, за да навакса изоставането си в общия резултат, но атаките не доближаваха латвийската врата. Четвърт час преди края Ндонгала върна надеждата на АПОЕЛ, правейки резултата 1:1.

Костадинов влезе в игра в 80-ата минута, когато пред латвийската врата се разрази истинска вихрушка. Мачът бе вкаран в продължения в петата минута на добавеното време. Тогава Анастасиос Донис отбеляза за 2:1.

В продълженията отново кипърците бяха по-активни, но не успяха да избегнат дузпите, лишили ги от участие в Лига Европа. При наказателните удари латвийците бяха по-точни и вкараха 4 от 4 изпълнения. Кингсли Сарфо и Лаша Двали изпуснаха за АПОЕЛ, което отреди на тима място в Лига на конференциите.