Най-добрият български съдия Георги Кабаков, който в края на миналата и началото на тази седмица беше обект на атака от страна на Левски заради работата му на дербито с Лудогорец, получи наряд от УЕФА за евротурнирите.

На пловдивчанина беше поверена срещата-реванш между шотландския Хартс и чешкия Виктория (Пилзен) от плейофния квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят в Единбург е на 29 август (четвъртък), а домакините трябва да наваксат пасива от 0:1 в първата среща, ако искат да се класират в груповата фаза на турнира.

Асистенти на Кабаков ще бъдат Мартин Маргаритов и Деян Вълков, а за четвърти е назначен Волен Чинков. Отговорници за ВАР ще бъдат Драгомир Драганов и Васимир Ел-Хатиб.

Радослав Гидженов също получи наряд от УЕФА в Шотландия. Той ще свири срещата на Килмарнък срещу датския Копенхаген в Лигата на конференциите. Шотландците загубиха с 0:2 в първия мач. Странични съдии ще бъдат Мирослав Иванов и Петър Митрев, а Владимир Вълков ще е четвърти. За ВАР ще отговарят Никола Попов и Георги Гинчев.