Българският футболист Андрей Гълъбинов, който от началото на сезона в Италия прави фурор с екипа на втородивизионния Авелино, ще се изправи срещу гранда Ювентус. Юношата на ЦСКА и съотборниците му в тима от Серия "Б" постигнаха домакинска победа с 2:1 срещу Фрозиноне в мач от 1/16-финалите за Купата на Италия. По този начин Авелино си осигури участие на 1/8-финалите, където ще се изправи срещу шампиона Ювентус.

В днешната среща Гълъбинов игра 90 минути и помогна на своя отбор да елиминира Фрозиноне. Този път обаче българинът не успя да се разпише. Головете за успеха реализираха Д`Анджело в 22-ата минута и Касталдо в 82-ата. Почетното попадение за Фрозиноне отбеляза Чофани в края.

Сблъсъкът на Гълъбинов срещу Ювентус ще бъде на 9 януари. Победителят ще се определи в един мач, който ще се състои на стадиона на гранда в Торино - "Ювентус Арена".

25-годишният български нападател от началото на сезона в Серия "Б" е отбелязал 6 гола и е водещ реализатор на Авелино. Тимът му е на 4-ото място във временното класиране с 28 точки, изоставайки само с 3 от лидера Емполи.

Нападателят, който е юноша на ЦСКА, е потомък на спортна фамилия. Дядо му Андрей Гълъбинов е бивш волейболен национал, също както и баща му Асен. Майка му Полина, бивша волейболистка, е дъщеря на Йордан Филипов – легендарен вратар на ЦСКА и националния отбор.