България взе „Мъжката купа” на Световното първенство по футбол за бездомни хора.

Във финала нашите надделяха над Полша след равенство 6:6 в редовното време и изпълнение на дузпи. Победата ни отреди седемнадесето място в крайното класиране, което със сигурност оставя отбора във втора урна при жребия за Мондиала в Осло догодина. Това е трета купа за България в последните четири години.

„Очевидно българският манталитет е такъв и се справяме по-добре в последната фаза, която е на директни елиминации. В първата групова фаза допуснахме загуби срещу отбори, които не ни превъзхождаха и това ни изпрати във втората групова фаза срещу финалистите на световното първенство Мексико и Бразилия. И въпреки тежкия жребий, в голяма част от мача си с мексиканците, нашите момчета играеха като равни на съперника”, коментира селекционерът на българския тим Младен Христов.

Финалният двубой за „Мъжката купа” между отборите на България и Полша започна равностойно. Българският тим успя да отбележи първи, но впоследствие съперникът вкара три безответни гола и поведе с 3:1. До края на първото полувреме обаче националите изравниха резултата при 3:3.