Националният отбор на България до 17 години победи Азербайджан с 4:1 в европейска квалификация в Сливен. Кирил Деспотов и Алеко Алеков отбелязаха по два гола за успеха, а Хакимов вкара попадението за азерите.

Победата изпрати момчетата на Методи Деянов в следващата фаза на турнира. България, Белгия и Испания събраха по 6 точки, след като Ла Фурия победи белгийците с 1:0. Това обаче не бе достатъчно и Испания зае третото място заради по-лоша голова разлика.

"Лъвовете" стартираха по мечтан начин срещата и още в 3-ата минута Деспотов откри резултата. Футболистът на “Левски” Антонио Вутов изведе своя съотборник сам срещу вратаря и играчът на Литекс опъна мрежата с прецизен удар по земя. В 28-ата минута състезателят на италианския Новара Алеко Алеков отбеляза втори гол, след като се разписа с глава. До края на полувремето резултатът се запази непроменен.

В 50-ата минута Кирил Десподов се възползва от лошо изчистена топка и вкара в опразнената от Акар врата за 3:0. В 67-ата минута гостите върнаха един гол чрез Хакимов, но само няколко минути по-късно нашите отново направиха разликата 3 гола. Алеко Алеков отново бе в прегръдките на съотборниците си, след като прониза Акар за четвърти път.

БЪЛГАРИЯ - АЗЕРБАЙДЖАН 4:1
1:0 Десподов (3), 2:0 Алеков (28), 3:0 Десподов (50), 3:1 Хакимов (67), 4:1 Алеков (71)

БЪЛГАРИЯ: Димитров, Алеков, Велков, Айтов, Ивайлов, Орачев, Петров, Стоев, Вутов, Карабельов, Десподов

АЗЕРБАЙДЖАН: Акар, Гурбанли, Хакимов, Гурбанов, Насиров, Мамадов, Хашимли, Ибазада, Садихов, Демир, Джафаров