Една от най-добрите български футболистки Симона Петкова призна, че COVID-19 ѝ е донесъл щастие. На 27 години тя подписа професионален договор с швейцарския Лугано, където дебютира с гол и асистенция.

"Този неприятен коронавирус ми донесе щастие. Съдбата ми подари една мечта. Обадиха ми се от Лугано и имаха оферта за мен и тя беше много по-добра от това, което се случваше в Италия. Там играта не е приоритет в момента и всичко бе замразено. За мен беше голямо щастие, късмет, чудо. Вече имам професионален договор. Дебютирах с асистенция и гол за Лугано. Дори и сега емоциите в мен надделяват“, сподели пред БНР футболистката.

„Имам четири мача до момента за Лугано. В тях отбелязах три гола и направих две асистенции. Тук е много красиво, подредено. Отборът е професионален. Има страхотно отношение към мен, много съм щастлива. Сега мечтая с националния отбор на България да постигна успехи и да сбъдваме мечтите си. Нямаше да повярвам, ако някой преди 10 години ми беше казал, че ще играя за първенствата на Англия, Италия и Швейцария. Затова сега мечтая и с националния отбор на България да играя на високо ниво", добави Симона Петкова.