Бока Хуниорс спечели с 2:0 доиграването на голмяото дерби срещу Ривър Плейт на своя стадион "Бомбонера" в 10-ия кръг на Клаусура. През миналия уикенд проливен дъжд прекрати сблъсъка още в 10-ата минута, а днес той се доигра от 15,45 часа местно време в Буенос Айрес пред близо 50 000 фенове.

В герой на мача се превърна чилиецът Гари Медел, отбелязал и двата гола за Бока, в 23-ата и 48-ата минута. Питбулът, както го наричат феновете, изигра най-силния си мач от пристигането си през юли 2009 година в състава на "синьо-жълтите". 22-годишният халф откри в 13-ата минута. Младокът бе точен отблизо, след като засече центриране на звездата Хуан Роман Рикелме от фаул под сектора с агитката на Бока. Подкрепяни от феноменалните си фенове, Мартин Палермо и компания търсеха втори гол, който дойде в третата минута на втората част.

Чудесна атака на домакините започната отляво, последва центриране, Рикелме прескочи топката и с топовен удар Медел разстреля Мануел Вега за 2:0. Десет минути преди края обаче той леко развали добрите впечатления, след като си изкара червен картон и остави тима си с човек по-малко. Чилийският национал първо се скара с капитана на гостите Марсело Галярдо, а след това изрита другия ветеран на "бяло-червените" Матиас Алмейда.

Двубоят бе изгледан от селекционера на Аржентина и легенда на домакините Диего Армандо Марадона, който сподели, че Медел би бил част от тима му, ако бе аржентинец, също така и, че Рикелме е бил най-добрият на терена според него.

И двата аржентински гранда продължават с неубедителното си представяне от началото на сезона и остават в долната част на класирането. Бока е 14-и с 11 точки, а Ривър е една позиция по-нагоре с 12 точки. Водач в класирането до момента е тимът на Индепендиенте с 23 точки./БЛИЦ