Болоня отвя Рома с 3:1 на "Олимпико" в Рим в предпоследен мач от 33-ия кръг на италианската Серия "А" и направи нова решителна крачка към класиране за Шампионската лига.

Възпитаниците на Тиаго Мота поведоха с две попадения през първата част чрез Усама Ел Азузи (14) с акробатичен удар и Джошуа Зиркзее (45), а "вълците" на Даниеле Де Роси не застрашиха сериозно противниковата врата.

След почивката домакините натиснаха и Сердар Азмун (56) върна надеждите им за нещо в срещата, но Алексис Салемакерс (65) сложи точка на спора с прехвърлящ удар. В 86-ата минута голмайсторът Азмун получи в наказателното поле и стреля, топката бе отбита от вратаря Скорупски в краката на Пелегрини, но ударът на Пелегрини премина над напречната греда. Гостите от Болоня успяха да вкарат четвърто попадение в добавеното време чрез Сантиаго Кастро, но то бе отменено поради засада.

Това бе изключително важна поредна крачка на “хрътките” към гарантиране на четвъртото място в класирането и участие Шампионската лига следващия сезон. Те имат 62 точки и 7 повече от петия Рома, който е с мач по-малко. Петото място обаче също почти сигурно също ще дава квота за Шампионската лига.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!