Рома стъпи накриво и завърши 1:1 с Болоня на „Олимпико” в среща от 32-ия кръг на Серия "А". По този начин "вълците" пропуснаха да намалят разликата с втория Наполи, която остана 7 точки. За Болоня пък това беше първа точка след 3 поредни загуби.

Три греди на Мохамед Салах, преди най-накрая да се разпише в 50-ата минута, попречиха на домакините да вземат трите точки.

Рома очаквано диктуваше темпото, но футболистите на тима направиха куп пропуски пред вратата на Антонио Миранте. Яго Фалке, Мохамед Салах на два пъти с удари в гредата и Миралем Пянич пропуснаха страхотни положения. Попадение на Стефан ел Шарауи в 17-ата минута пък бе отменено заради засада.

Гостите наказаха столичани в 25-ата минута. Тогава Хуан Зунига изпълни перфектен пряк свободен удар и качи топката на главата на Лука Росетини, който откри за гостите.

Рома така и не достигна до опасност до края на полувремето, но с нов устрем през втората част домакините бързо възстановиха равенството. При тяхна атака в 50-ата минута Мохамед Салах се измъкна зад защитата и очи в очи срещу Миранте реализира за 1:1. В самото начало на втората част той бе ударил за трети път гредата.

"Вълците" опитаха всичко, за пълен обрат, но изтърваха още няколко удобни положения и трябваше да се задоволят с равенството.

Рома е трети с 63 точки, а Болоня - 13-и с 37.

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!