Болтън продължава напред в турнира за ФА Къп, след като победи с 2:0 четвъртодивизионния Макълсфийлд в преиграването на двубоя от 3-ия кръг. В основата на успеха за елитния тим беше Мартин Петров. Българският национал реализира втория гол, а другото попадение беше дело на Кавин Дейвис.

Марто започна титуляр в състава на Оуен Койл и остана на терена до последния съдийски сигнал, като беше един от най-активните.

Първата среща между двата тима приключи 2:2 преди 10 дни, когато Петров се отчете с асистенция и греда. Така се стигна до преиграването, в което този път Болтън нямаше проблеми срещу четвъртодивизионния си съперник и закономерно го елиминира от турнира. Любопитното е, че през август двата отбора се срещнаха и за Карлинг Къп. Тогава Болтън надделя с 2:1, като победното попадение за селекцията на Оуен Койл вкара Мартин Петров.

Снощният мач започна отлично за Марто и съотборниците му. Още в 1-ата минута Кевин Дейвис вкара след асистенция на Иван Класнич - 1:0. Домакините продължиха да доминират и логично удвоиха преднината си. В 26-ата Тунджай Санлъ подаде на Мартин Петров, който пое топката в левия ъгъл на наказателното поле и я изпрати в долния десен ъгъл на вратата, пазена от 35-годишния Хосе Вейга - 2:0. До края нов гол не падна и заемащият предпоследното 19-о място във Висшата лига тим продължава напред. В следващия кръг на ФА Къп Болтън ще бъде домакин на Суонзи на 28 януари.