Звездата на Барселона Лео Меси обяви официално, че иска да си ходи от каталунците. Това става ясно от съобщение на баща му Хорхе, което е свързано с откупната клауза в договора. Аржентинецът иска да си тръгне като свободен агент и това е потвърдено от думите на баща му.

"Не знаем кой контракт е бил обект на анализ от страна на Ла Лига, и не знаем какви са основите, на които е базирано заключението, че има възможност да се използва клауза за разтрогване на договора (бел.ред – клаузата за 700 милиона евро), ако играчът реши да потърси раздяла едностранно, считано от края на сезон 2019/20.

Това е сериозна грешка от ваша страна. Буквално в споразумението между играч и клуб е написано в точка 8.2.3.6: „Тази компенсация не важи при разтрогване на контракта по еднолично решение на играча, считано след края на спортния сезон 2019/20.

Без да са взети под внимание други права, които са част от контракта и които пропускате, очевидно е, че клаузата за компенсация в размер на 700 милиона евро, заложена в предишната точка 8.2.3.5, изобщо не е приложима", пише в съобщението от бащата на Меси. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Меси-старши отвърна на комюнике на ръководството на Ла Лига от 30 август. Шефовете на испанския футбол заявиха, че Лео може да напусне Барселона само ако бъде платена клаузата му от 700 милиона евро, която фигурира в договора.

По всичко личи, че драмата не само не е приключила, но тепърва ще достига връхната си точка.

Съобщението шокира милиони фенове на Барселона, които се надяваха идолът им да промени решението си и да остане в клуба.