Борнемут за първи път в историята си ще играе в английската Висша лига, след като срази у дома Болтън с 3:0 в мач от 45-ия кръг на Чемпиъншип и последва Уотфорд към елитната английска дивизия. Тимът на практика не може да бъде изместен от второто място, тъй като има преднина от 3 точки пред третия Мидълзбро и с 19 попадения по-добра голова разлика от него.

Домакините имаха преимущество през целия двубой, като успяха да поведат в 39-ата минута с гол на Марк Пю, а само пет по-късно 25-годишният полузащитник Мат Ричи удвои преднината им.

В 70-ата минута футболистите на Борнемут изпуснаха дузпа в 70-ата минута, след като французинът Ян Керморган не успя да реализира. За нарушението при дузпата втори жълт и съответно червен картон получи Дориан Дервит от гостите. Крайното 3:0 бе оформено от Калън Уилсън в 78-ата минута след асистенция на Андрю Сърман.

След последния съдийски сигнал привържениците на домакините тима нахлуха на терена, за да празнуват заедно с футболистите класирането за Висшата лига.

След успеха си Борнемут е на второ място във временното класиране с 87 точки, на една от лидера Уотфорд и на 3 пред Мидълзбро кръг преди края на редовния сезон, но и далече по-добра голова разлика. Болтън е на 18-о място с 51 точки в актива си.