Борусия (Дортмунд) и треньорът Юрген Клоп официално потвърдиха, че поемат по различни пътища след края на сезона. 47-годишният специалист се разбра с ръководството на клуба да му бъде прекратен преждевременно изтичащия през лятото на 2018 година договор.

„В последните няколко дни по инициатива на Юрген проведохме няколко разговора и стигнахме до общо решение, че съвместният ни път, който извървяхме вече 7 години с невероятен успех, приключва в края на този сезон”, потвърди босът на вестфалци Ханс-Йоахим Вацке на извънредна пресконференция, в началото на която прегърна приятелски Юрген Клоп.

Клоп пое „жълто-черните” в началото на сезона 2008/09 и спечели с тях две шампионски титли в Бундеслигата, а веднъж триумфира и в турнира за Купата на Германия. През сезон 2012/13 под негово ръководство вестфалци стигнаха и до финал в Шампионската лига, загубен от Байерн с 1:2 на „Уембли” в Лондон. През настоящия сезон Борусия (Дортмунд) обаче не успява да изпълни високите очаквания и в момента е на десето място във временното класиране на Бундеслигата.