Хофенхайм и Борусия (Дортмунд) завършиха 2:2 в първи мач от 15-ия кръг на германската Бундеслига. Всичко започна перфектно за домакините,    които поведоха още в 3-ата минута. Марк Ут се възползва от груба грешка в отбрана на гостите, излезе сам срещу Роман Вайденфелер и след като го финтира, реализира в опразнената врата - 1:0.

Отговорът на гранда обаче не закъсня и Марио Гьотце (11) изравни с първия си шампионатен гол след завръщането си от Байерн. За попадението му асистира Осман Дембеле.

Нова грешка в защитата на Борусия позволи на Сандро Вагнер да изведе отново Хофе напред в резултата в 20-ата минута. Пет минути преди почивката гостите останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Марко Ройс, спрял непозволено бърза контра на противника.

Второто полувреме започна с пропуск на домакините. Кадержабек проби по дясното крило и подаде за Вагнер, който уцели гредата отблизо. Секунди по-късно при контраатака Пиер-Емерик Обамеянг беше намерен от Дембеле и технично копна покрай вратаря за 2:2. За габонеца това беше гол №100 за Борусия в 164-и мач за тима. Дортмунд дори можеше да направи пълен обрат секунди по-късно, но шутът на Обамеянг беше спасен от Бауман.

Хофенхайм остава единственият професионален отбор в Германия без загуба този сезон. Тимът събра 27 точки и излезе на трето място, докато Дортмунд е пети с 26 т.


ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА