Борусия (Дортмунд) стана един от двата отбора от Бундеслигата, заедно с Байерн, които ще участват при променения формат на Световното клубно първенство, което ще се проведе от 15 юни до 13 юли 2025 г. в САЩ. Класирането на Борусия стана факт, след като РазенБалшпорт (Лайпциг) отпадна на осминафиналите на Шампионската лига.

Елиминирането на “червените бикове“ означава, че клубът от Лайпциг вече не може да настигне Борусия (Дортмунд) в европейската ранглиста, независимо от изхода на осминафиналния реванш между „жълто-черните“ и ПСВ Айндховен след седмица. Класацията на УЕФА е използвана като критерии за класиране на световното клубно първенство.

С включването на Борусия (Дортмунд) списъкът на отборите, класирали за шампионата достигна 20.

В листата са още Манчестър Сити, Челси, Реал (Мадрид), ПСЖ, Порто, Бенфика, Интер, новозеландският Оукланд Сити, мексиканските Монтерей и Леон, Сиатъл Саундърс (САЩ), бразилските Флуминензе, Фламенго и Палмейрас, Урава Ред Даймъндс (Япония), Ал Ахли (Египет), Уидад Казабланка (Алжир) и Ал Хилал (Саудитска Арабия). Общо 12 места за запазени за отбори от Стария континент, като в момента са свободни три позиции.