Борусия (Дортмунд) спечели при визитата си на Щутгарт с 3:1 и се класира за 1/2-финалите в турнира за Купата на Германия. И тази среща, както и първият от 1/4-финалите между Байер (Леверкузен) и Вердер, започна с минута мълчание в памет на жертвите на ужасна влакова катастрофа край градчето Бад Айблинг в провинция Бавария.

Мачът ще се запомни и с протест от страна на феновете от Дортмунд, които влязоха на стадиона в 20-ата минута. Пет минути след това привържениците на "жълто-черните" започнаха да хвърлят топки за тенис на терена, протестирайки по този начин срещу високите цени на билетите. В един момент играта беше прекъсната и халфът на Борусия Хенрих Мхитарян почистваше игрището.

Още при първата си по-опасна атака гостите от Дортмунд успяха да поведат. В 5-ата минута Обамеянг центрира отдясно, бившият футболист на вестфалци Гроскройц се подхлъзна и Марко Ройс от малък ъгъл бе вкара първия гол в мача.

Вестфалци продължиха да доминират, но с малко късмет в 21-ата минута Щутгарт изравни чрез Лукас Руп, след чийто шут топката рикошира леко в тялото на Мхитарян. Отговорът на гостите не закъсня и десет минути по-късно те отново водеха, след като Марко Ройс изведе чудесно Пиер-Емерик Обамеянг и футболист номер 1 на Африка за 2015 година се разписа с шут от около 14 метра.

След почивката пред швабите не се разкриха добри възможности за ново изравняване на резултата, а Борусия (Дортмунд) затвърди превъзходството си с още едно попадение в самия край. В 89-ата минута при контраатака Обамеянг надбяга бранителите на домакините и асистира на арменския национал Хенрих Мхитарян, оформил крайното 3:1 в полза на „жълто-черните”.

Така Борусия (Дортмунд) стана вторият 1/2-финалист в надпреварата след Вердер, елиминирал Байер след успех с 3:1 в Леверкузен. 

Щутгарт - Борусия (Дортмунд) 1:3

0:1 Марко Ройс (5), 1:1 Лукас Руп (21), 1:2 Пиер-Емерик Обамеянг (31), 1:3 Хенрих Мхитарян (89)