Борусия (Дортмунд) не се напрегна и с лекота успя да победи у дома Порто с 2:0 в първи двубой от 1/16-финалите на Лига Европа. Головете за домакините отбелязаха Лукаш Пишчек (6 мин.) и Марко Ройс (71 мин.), като гредата на два пъти спаси португалци от разгром.

Борусия контролираше играта от началото на срещата и излезе напред още в 6-ата минута чрез Лукаш Пишчек. Той получи пас на границата на малкото наказателно поле и не се поколеба да стреля от неудобен ъгъл. Икер Касияс отби, но при добавката полякът с глава откри резултата - 1:0.

Домакините диктуваха темпото като само малшансът ги лиши от удвояване на преднината, след като удар от фаул на Ройс срещна гредата.

В 71-ата минута германският тим отбеляза нов гол. Кагава се пребори за топка пред наказателното поле на Порто, намери коридор надясно към Мхитарян. Той от своя страна върна към връхлитащия Марко Ройс, който с мощен шут направи 2:0.

Борусия владееше инициативата до края на срещата, като Мхитарян удари още една греда, след като стреля с глава от дузпата при центриране на Кагава, разтърсвайки десния страничен стълб.

Реваншът е в Порто на 25 февруари.

  Резултати и програма в Лига Европа - ТУК !!!