През настоящия сезон Борусия (Дортмунд) спечели всичките си 6 домакинства в Шампионската лига, при голова разлика 14:4. Общо в турнира тимът на Юрген Клоп допусна само 10 попадения. "Черешката на тортата" обаче беше лекцията, която изнесоха на Реал (Мадрид) с 4:1.

Борусия е и единственият отбор, който все още няма загуба в това издание на Шампионската лига. След този резил Реал (Мадрид) изключително трудно ще се класира на финал за КЕШ/Шампионска лига за 13-ти път в историята си. Борусия пък е на прага на своя втори пряк сблъсък за трофея.

Реал никога не е печелил в Дортмунд. Двата тима имат още 3 сблъсъка на разменено гостуване в евротурнирите. През сезон 1997/98 двубоят в Германия завършва наравно 0:0. През сезон 2002/03 срещата във втората групова фаза в Дортмунд завършва 1:1, а през есента на 2012 година, в това издание на турнира, Борусия спечели с 2:1.

Реал има 18 сблъсъка срещу немски отбори в евротурнирите. 11 пъти “белите” продължават, в други 7 отпадат. Борусия Дортмунд има 6 сблъсъка с испански отбори в два мача в евротурнирите. Тимът е бил краен победител в четири от случаите, в други два отпада.