Изпълнителният директор на Борусия (Дортмунд) Ханс-Йоахим Вацке изрази желание за в бъдеще летният трансферен период да приключва в средата на месец август, а не в началото на септември, както бе тази година.

„Мен лично този дълъг трансферен прозорец ми пречи. Той трябва да бъде затворен със започването на първенствата. Трябва ли 20 или 30% от всички трансфери да се извършват в последните 2-3 дни?”, попита риторично 54-годишният бос на вестфалци пред „Кикер”.

„Докато сезонът тече, нараства напрежението върху отборите и тогава в рамките на 48 часа всичко може да се обърне с главата надолу. За какво е нужна тогава предсезонна подготовка? За да се осъществяват трансфери след четвъртия кръг или? Това прави подготвителните лагери абсурдни”, допълва Вацке.

Той е против предложението на президента на УЕФА Мишел Платини за премахване на зимния трансферен прозорец. „Когато един клуб има трима играчи със скъсани кръстни връзки, той може да направи малки промени. Специално за по-малките клубове, които не могат да си позволят по-големи състави, зимният трансферен прозорец трябва да остане отворен”, завършва босът на „жълто-черните”.