В Барселона се надяват да убедят Лионел Меси да остане в клуба, но някои членове на ръководството нямат против той да бъде продаден при подходяща оферта.

Аржентинската звезда не е доволен от развитието на каталунците и обмисля напускане. Той е провел кратка среща с новия наставник Роналд Куман, на която e заявил, че на този етап е по-вероятно да си тръгне, отколкото да остане. На срещата Лео изразил съмнения относно новия проект на Барса, ако той включва продажбата на Луис Суарес и Жорди Алба.

Съмненията на Меси са породили дискусии сред шефовете на Барса. Някои от директорите са заявили пред ESPN, че са готови да слушат оферти за Меси. Според тях това ще позволи на Куман да изгради нов отбор и значително ще намали бюджета за заплати.

Желанието на президента Жозеп Мария Мартомеу е аржентинецът да остане. Той иска да го обвърже с нов договор до 2023 г. преди мандатът му да приключи следващата година. Преговорите за нов контракт обаче са замразени.

Лео не е доволен от случващото се на терена и извън него. Той имаше публичен спор с бившия спортен директор Ерик Абидал по-рано през годината. След това отправи критики към ръководството за това, че опитва да притиска играчите да си намалят заплатите поради кризата с коронавируса. На терена отпаданията в Шампионската лига от Рома и Ливърпул след сериозни обрати бяха последвани от разгрома от Байерн с 2:8 този сезон.