Президентът на Барселона Жоан Лапорта използва профила си в „Туитър“ и се обърна към феновете на клуба след тежката домакинска загуба от Байерн с 0:3 в Шампионската лига.

“Здравейте, кулерс, аз съм също толкова разочарован и разстроен, колкото сте и всички вие. Трябва да ви кажа, че това, което се случва, е една от ситуациите, които очаквахме. Аз ви моля за търпение и да продължавате да подкрепяте нашия отбор. Също така ви моля за доверие към нас - хората, които ръководят този клуб. Нуждаем се от вашата вяра и време и не се съмнявайте, че ще разрешим тази ситуация. Много ви благодаря и да живее Барса!”, сподели Лапорта във видеообръщение.

Междувременно каталунският вестник „Спорт“ информира, че треньорът Роналд Куман е получил ултиматум от три мача, в които представянето на тима трябва да се подобри много.

След загубата от баварците се е състояла кризисна среща на клуба, на която са присъствали Жоан Лапорта, вицепрезидентът Рафа Юсте и футболният директор Матеу Алемани. Лапорта е предупредил треньора, че в следващите 3 мача срещу Гренада, Кадис и Леванте, Барселона не само трябва да победи, но и да го направи убедително с хубав футбол.