Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес оправда гафа с нередовния заради наказание Денис Черишев в мача срещу Кадис (3:1) от 1/16-финалите за Купата на Краля и заяви, че клубът не трябва да бъде наказван. В същото време босът на „кралския” клуб е категоричен, че Карим Бензема не заслужава да бъде съден заради скандала с изнудване на съотборника му от френския национален отбор Матийо Валбуена.

„Наказанието не е ефективно, защото никой не е информирал нито играча, нито нас, че е наказан. От Федерацията казват, че са ни съобщили по-рано тази година, но ние не сме получавали нищо от тях и те го знаят. Ако клубът и футболистът не знаят, че има наказание, тогава то не влиза в сила. Убедени сме, че ние ще излезем победители в тази ситуация. Никой не е направил грешка от наша страна. Ние ще защитим правата си, защото смятаме, че имаме право в това положение", сподели Перес на извънредна пресконференция във връзка с този случай.

„Единственото, което можем да направим сега е да се обърнем към нашия юридически отдел. Кадис действа в свой интерес”, каза още босът.

„Бензема не заслужава да бъде съден преди да се е произнесъл съд“, коментира Перес във връзка със скандала около френския национал.