Собственикът на румънския шампион Стяуа и депутат в местния парламент Джиджи Бекали се е опитал да избяга от страната преди днес Върховният касационен съд да се произнесе окончателно по дело, по което е подсъдим, съобщава вестник "Ромъния либера".

През декември 2012 година Бекали бе избран за депутат от листата на управляващия Социал-либерален съюз. В неделя срещу понеделник през нощта той е бил спряна на международно летище "Хенри Коанда" в Букурещ, след като е имал намерение да замине за Израел, въпреки че се води дело срещу него. След изслушване в Главната прокуратура късно снощи на Бекали е наложена забрана да напуска Румъния.

Очаква се Върховният касационен съд да произнесе днес окончателна присъда по дело за размяна на парцели между бизнесмена и министерството на отбраната, по което Бекали е подсъдим заедно с бившия военен министър Виктор Бабюк.

През февруари тази година Бекали бе осъден на три години условно за незаконно задържане на няколко лица, откраднали автомобила му. По това време той бе в Дубай и заяви, че ако присъдата е била ефективна, никога е нямало да се върне в Румъния.